• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.382232.5119
Euro34.402534.5404

85 YAŞINDAKİ KURSİYER CAVİDAN TEYZE BELGESİNİ ALDI

85 YAŞINDAKİ KURSİYER CAVİDAN TEYZE BELGESİNİ ALDI

Çivril’de Halk Eğitim Merkezince düzenlenen kursa katılan 85 yaşındaki Cavidan teyze kursu başarıyla tamamlayarak belge almaya halk kazandı.
Çivril’in bu yaşta belge alan tek kursiyeri Cavidan teyzenin yanısıra 4 yaşındaki Şimay Erol’da kursa başından sonuna kadar devam edip farklı ürünler sergiledi.
Tüm kursiyerlere teşekkür eden Çivril Halk Eğitim Müdürü Ramazan Eroğlu şunları kaydetti;
“2018-2019 Eğitim Öğretim yılında Kızılcayer Mahallemizde açmış olduğumuz Giyim-El Sanatları kursumuzun sene sonu sergisini gerçekleştirdik. Yaklaşık 20 yıla yakın bir süredir bu mahallemizde bu tarz bir kurs açmamıştık.
Kursiyerlerimizden gelen talepler doğrultusunda ve usta öğreticimiz Fazilet Yazıcı önderliğinde kursumuzu başlattık. Bu sergimiz ile de açılan kursun ürünlerini el emeği eserleri vatandaşlarla paylaşmanın gururunu yaşıyoruz.
Kızılcayer Mahallemizde 85 yaşındaki Cavidan teyzemiz sabah kursa ilk gelen ve akşam da son ayrılan kişi olarak üretmede, yeni ürünler ortaya koymada göstermiş olduğu gayretle örnek bir davranış sergilemiştir. Şöyle ki geçmişten gelen bilgi birikimleri ile günümüz tekniklerini harmanlayarak kendine özgü ürünler ortaya çıkarmıştır. Bu gayreti özverisi nedeniyle Cavidan teyzemize teşekkür ediyor ve ellerinden öpüyoruz.
Ayrıca annesi ile birlikte kurslarımıza katılan 4 yaşındaki Şimay Erol ‘da boyama çalışmalarına katılmış ve Halk Eğitim Merkezlerinin 7’den77’ye her yaşta vatandaşımıza ulaştığını göstermiştir. Bu vesileyle tüm Kızılcayer Mahallesi kursiyerlerimize teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum.”
Usta Öğretici Fazilet Yazıcı; “Kızılcayer Mahallemizde açılan kursta bulunmaktan ayrı bir keyif aldığımı söyleyebilirim. 85 yaşındaki Cavidan teyzenin her sabah benden önce kursun kapısında olması onun ne kadar özverili bir insan olduğunun kanıtıdır. Tüm kursiyerlere örnek olacak işler başaran Cavidan teyze ‘Öğrenmenin yaşı yoktur’un canlı kanıtı olduğunu düşünüyorum. Annesi ile kursumuza katılan 4 yaşındaki Şimay kızımızı da ortaya çıkardığı eserlerden dolayı tebrik ediyorum.” Dedi. Haber: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası