• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398

TERMİNATÖR BÖCEKLER GÖREVE HAZIR

TERMİNATÖR BÖCEKLER GÖREVE HAZIR

Çivril Orman İşletme çam ağaçlarının yapraklarını yiyerek zarar veren çam kese böceği ile mücadele için laboratuarda özel olarak üretilen 2 bin terminatör böceği ormanlara saldı.
Orman ekosistemindeki çam ağaçlarının yapraklarını yiyerek gelişmelerine engel olan çam kese böceği ile mücadele bu yıl da aralıksız devam ediyor.
Çivril Orman Muhafaza Memuru Tahsin Akgün bölgedeki çam kese böcekleriyle ilgili olarak mücadeleye başladıklarını belirterek; “Çivril Orman İşletme Şefliği ekipleri çam kese böceği tırtılları ve pupalarını yiyerek beslenen ve kamuoyunda terminatör böcek olarak bilinen doğa dostu Calosoma Sycophanta’lardan 2 binini biyolojik mücadele kapsamında Çivril’de Çam kese böceğinin en yoğun olarak görüldüğü Yuvaköy, Beydilli bölgesinde ormana saldı.
Doğal dengeyi korumak adına Çam Kese böceklerinin bir diğer düşmanı olan kuşların ormanlık alanda barınmaların da önemli. Bunun için de dağlık bölgelerde değişik noktalara kuş yuvaları asıyoruz.
Tırtılları yiyen kuşların başında İbilik, Tahtalı, İspinoz, Bülbül gibi kuşlar geliyor. Ormana zarar veren. Çam Kese böceklerine karşı doğaya en uygun ve çevreye zarar vermeyen biyolojik mücadele yuvalıyoruz.”diye konuştu. Haber: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası