• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.382232.5119
Euro34.402534.5404

YAĞMUR VE ŞÜKÜR DUASINDA BULUŞTULAR

YAĞMUR VE ŞÜKÜR DUASINDA BULUŞTULAR

Çivril’de köylüler, yağmur ve şükür duası için hayır yemeği düzenledi.
Kızılcasöğüt ve Cabar mahallelerinde bir araya gelen vatandaşlar, yağan yağmurlar için şükür namazı kıldı, tarım için gerekli yağışın devamı için dua okudu. Yağmur duasına katılanlara etli pilav ikramında bulunuldu. Yemek ve namaz sonrası yemeğe katılanlar yağmur için dua etti.
Kızılcasöğüt mahallesinde her yıl düzenlenen yağmur duası ve şükür yemeği ile ilgili olarak bilgi veren Kızılcasöğüt sakinlerinden Haydar Ceylan, mahallelerinde atalarından gelen geleneği sürdürdüklerini belirterek, "Mahalle sakinleri olarak her yıl şükür yemeği ve yağmur duası yaparız. Mahalle halkı kendi arasında topladığı para ve malzeme ile her yıl bu yemeği yapar, eşi dostu buraya davet edip, Allah'a dua ederiz. Bugün de yine böyle yaptık. Şükür namazının ardından, burada katılan herkese etli pilavlarımızı ayran eşliğinde ikram ettik. Katılan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu geleneği gelecek kuşaklara da aktarmak da kararlıyız" dedi.
Kızılcasöğüt ve Cabar mahallesinde düzenlenen yağmur duası ve şükür yemeğine Çivril Belediye başkanı Niyazi Vural ile birlikte AK parti belediye meclis üyeleri ile daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası