• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.439832.5698
Euro34.502534.6407

YÜRÜYEBİLMEK İÇİN DESTEK BEKLİYOR

YÜRÜYEBİLMEK İÇİN DESTEK BEKLİYOR

Çivril’de yaşayan Spina Bifida hastası 3 yaşındaki Raziye Nur Yıldız tedavi olmak için yardım bekliyor. 3 yaşında olmasına rağmen doğumundan sonra 8 ameliyat geçiren Raziye Nur Yıldız’ın annesi Sevim Yıldız, kızının yürüyebilmesi ve sağlıklı bir hayat sürmesini istiyor.
Akpınar Mahallesinde yaşayan Yıldız ailesinin beşinci çocuğu olarak dünyaya gelen Razi Nur Yıldız anne karnındayken yakalandığı Spina Bifida (ayrık Omurga ve sırtında oluşan kese) hastalığı nedeniyle yaşadığı yürüme zorluğu, idrar tutamama ve bacaklarda kas zayıflığından kurtulmak için hayırseverlerden yardım bekliyor. Kızının yeterli tedavi ile yürüyebileceği ve hayatını devam ettirebileceğine inandığını belirten anne Sevim Yıldız “Kızım botoks yada kas uzatma ameliyatı olabilirse kendi başına yürüyebilir. Kontrol ve ameliyat için 6 bin lira gerek ve bizim paramız yok” dedi.
Baba 6 aydır işsiz
Eşinin altı aydır işsiz olduğunu belirten Sevim Yıldız “eşim altı ay önce işten çıkarıldı. Haftada iki kere kızımın eğitimi için Denizli’ye gitmek zorundayız. Ben çalışamıyorum. İlaç ve tedavi masraflarını karşılamak için sosyal güvencemiz yok. Kızımın raporunu süresi dolduğu için engelli maaşı alamıyoruz. Rapor çıkarmaya ve kontrole gitmek için İzmir’e gitmemiz gerekiyor onun içinde bin lira lazım. Eşim gündelik işlerde çalışıyor ama oda ancak ev ve Denizli’ye gitme masraflarına yetiyor. Kızımın tedavisi için yardıma ihtiyacımız var” dedi.
3 yaşında 8 ameliyat oldu
Üç yaşında olmasına rağmen kızının belinden iki kafasından altı ameliyat geçirdiğini ifade eden Sevim Yıldız “Kızım omurilik ve kafasından ameliyatlar geçirdi. Belindeki sinirler zarar gördüğü için tuvaletini yapma gerektiğini hmiyor dört saatte bir ben sonda ile alıyorum. Doğduğundan bugüne kadar sekiz ameliyat geçirdi. Tuvaletini yapabilmesi için başında şant var altı defa onunla ilgili ameliyat oldu iki kerde belinden. Kızımın yürüme ihtimali var. Yapılacak kas uzatma ameliyatı ile kızım yürüyebilir onda azim var. ” dedi.
HABER: ORAL SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası