• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231

YAYA ÖNCELİKLİ

YAYA ÖNCELİKLİ

Trafikte yaya önceliği bilincini oluşturmak için tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak 'Öncelik Yayanın' kampanyası Çivril'de de başlatıldı.
İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılının "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" ilan edilmesi ile tüm ülkede olduğu gibi Çivril'de de düzenlenen farkındalık faaliyetine Çivril Kaymakamı Armağan Önal, Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, İlçe Emniyet Müdürü Ferhay Küçükyalın, İlçe Jandarma Komutanı JYzb. Ahmet Kemal Balcı, Milli eğitim Müdürü Mehmet Özcan, kurum müdürleri, STK'lar ve vatandaşlar katıldı.
'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' sloganı ile Çivril Kütüphanesi önünde yapılan faaliyette öğrenciler ellerinde "DİKKAT HAYAT ÇIKABİLİR", "BU YOLDA BİRLİKTEYİZ" gibi sloganların yazılı olduğu dövizleri taşıyarak farkındalık oluşturmaya çalıştılar.
Düzenlenen faaliyette, "Karayolları Trafik Kanununun 74. maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklikle; Sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş, kavşak giriş ve çıkışlarında, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar hükmü getirildiğinden, İçişleri Bakanlığı tarafından "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın sloganıyla 2019 yılı "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" ilan edildi. Bu bağlamda farkındalık faaliyetleri yıl boyunca devam edecek. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde Trafik Zabıtası tarafından yıl boyunca okul önü ve çevresinde bulunan yaya geçitlerinde uygulamalı etkinlik düzenlenecek." Denildi.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası