• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704

HALKEĞİTİMDEN TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROSU

HALKEĞİTİMDEN TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROSU

Milli kültür ve değerlerin gelecek nesillere aktarılması ve Türk Sanat Müziğinin sevdirilmesi doğrultusunda Çivril Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından Türk Sanat Müziği korosu kuruldu.
Konu ile ilgili bilgi veren Çivril Halk Eğitim Müdürü Ramazan EROĞLU “Türk Sanat Müziği çeşitli İslam müziklerinin oluşturduğu zengin birikime dayanan Osmanlı müzikçilerinin ürünü olan makamsal bir müziktir.
Klasik Türk Musikisi adı da verilen Türk sanat müziği, makamlı bir müzik türüdür. Dünyada var olan üç klasik müzikten bir tanesi ve en zengini Türk Sanat Müziğidir. Çünkü bu müzik içeriğinde Hitit, Urartu, Arap ve Anadolu'da yaşamış birçok medeniyetin izlerini taşımaktadır. 20. asırdan günümüze gelene kadar geçen dönem Çağdaş dönemi temsil etmektedir. Bu yüzden Türk Sanat Musikisi en önemli geleneklerimizden biridir.
Türk Sanat Müziği'ne ait 500 üzerinde makam adı belirlenmiş, ancak bunlardan pek çoğunun bugün örneği bile kalmamış, çoğu unutulmuş, önemli bir bölümü de kullanılmaz olmuştur. Günümüzde ise kullanılan makamların sayısı 100'ügeçmez.
Bu çerçevede; milli geleneğimizi kültürel etkinliklerle daha iyi tanıtılmasını, gelecek kuşaklara en güzel şekilde aktarılmasını sağlamak amacıyla kısa bir süre önce Türk Sanat Müziği Korosu kuruldu. Türk Sanat Müziği Korosu çalışmalarını Koro Şefi Özgür KAYAOĞLU nezaretinde devam ettiriyor.
Her hafta Pazartesi ve Cuma günleri saat 18.30 da Şengün Çay Bahçesinde bulunan Briç kulüp binasında yapılmaktadır. Koromuza destek olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Koro çalışmalarına şarkı söylemeyi ve dinlemeyi seven herkes davetlidir. Koroya katılmak isteyen müzik severler 0 536 955 4071 telefon numarasından irtibata geçebilirler. ” dedi. Haber: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası