• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398

TÜRK KIZILAYINDA TAZE KAN

TÜRK KIZILAYINDA TAZE KAN

Türk Kızılayı'nın kapatılan şubelerinin başkanları, olağanüstü genel kurul talebiyle konu yargıya taşımış Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi, Kızılay'a kayyum atayarak, derneğin kayyum heyetince olağanüstü genel kurula götürülmesine karar verilmişti.
Kızılay yönetimi karara üst mahkemede itiraz etti. Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi itirazın ardından kararında düzeltmeye gitti. Mahkeme, 3 kişiden oluşan kayyum heyetinin yargılama süreci bittikten sonra göreve başlamasına karar verdi.
ÇİVRİL KIZILAY'DA BAŞKAN DEĞİŞTİ
Şubeden temsilciliğe dönüşme sürecinde Çivril Kızılay şube başkanı Muhammed Özkan işlerinin yoğunluğu gerekçesi ile görevinden ayrıldı. Türkiye Kızılay Derneğinin aldığı kararla şubeden temsilciliğe dönüşen Çivil Kızılayı'nın temsilcisi Mehmet Yanık oldu.
Şube iken seçimle başkan seçilen Kızılay'da temsilciliğe dönüşmesi ile birlikte atama ile Muhammet Özkan'ın yerine Türk Telekom Çivril sorumlusu Mehmet Yanık getirildi.
23 Kasım itibari ile Çivril Kızlay temsilcisi olan Mehmet Yanık 2 yıldır Muhammet Özkan'ın başkanlığını yaptığı Türk Kızlayı Çivril Şube yönetiminde yer alıyordu. Asım Zeybek ve Fatih Aydemir'in edki yönetimdeki görevleri devam ederken eski başkan Muhammet Özkan fahri başkan olarak yardımlarına devam ediyor.
Kayyum atama sürecini değerlendiren Türk Kızılayı Çivril Temsilcisi Mehmet Yanık; "Yaklaşık 3 ay kadar önce malvarlıkları incelendi ve tüm mal varlıkları ile birlikte genel merkeze devri gerçekleşti. Ve akabinde de şubeler temsilciliğe dönüştü. Temsilciliğimize yapılan bağışlar artık genel merkez kontrolü altında olacak. Temsilcilik olduğunda genel merkez tarafından denetlemeler daha kolay yapılabiliyor. " dedi.
Türk Kızılayı Çivril Temsilciliğine hayırseverler tarafından bağışların giderek arttığını belirten Yanık; "Aşevimiz artık resmiyet kazandı. Çivril'le aynı şartlara sahip başka hiçbir ilçe de aş evi yok Çivril Türk Kızılayı Aşevi olarak bölgede tek olmanın ve başa ilçelere örnek olmanın temennisini ve gururunu yaşıyoruz. Aşevimiz Türkiye'de ilk üç içerisinde görülebilir. Pazar günleri de dahil olmak üzere haftanın yedi günü evlerine kadar giderek 300 kişiye sıcak yemek dağıtıyoruz ve bunu da gönüllü personelimizle gerçekleştiriyoruz." Dedi.
Gerçekleştirmek istedikleri önemli projeler olduğunu belirten Yanık; "Kan aracı almak en büyük isteğimiz ama onun için ayrıca sağlık ekibin olması gerekiyor. En büyük projelerimizden birisi de mobil yemek aracı. Denizli'de hiç yok bölgede ise sadece iki tane var. Maliyeti çok yüksek olsa da hayırseverlerimizin desteği ile bu projemizi hayata geçireceğimize inanıyorum. Üzerinde Çivril yazan mobil yemek aracımızla Türkiye'de olabilecek tüm afetlerde yardıma hazır olacağız. Diğer bölgelere nazaran Çivril halkı çok daha duyarlı. O yüzden Türkiye geneli yüzlerce şube kapatılırken Çivril kapatılmayarak temsilciliğe dönüştürüldü. Diğer illerde ilçelere yardım giderken Çivril olarak biz Denizli'ye yardım ediyoruz. Bölge de il de bize güveniyor bütün mahallelerdeki ihtiyaç sahiplerine ulaşabileceğimizi biliyorlar. Bizde Çivrilli hayırseverlerin duyarlılığına güveniyor ve teşekkürü borç biliyoruz. İhtiyaç sahibi amcamızın, teyzemizin boğazından bir tas sıcak çorba geçiyorsa bu hayırseverlerimiz sayesinde oluyor." Dedi.
Son olarak Yanık, vatandaşların olası bir sıkıntı durumunda direk Türk Kızılayı Çivril Temsilciliğine gelmelerini istedi. Haber: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası