• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382

ÇİVRİL’Lİ YASİN ÖZTÜRK: “AZ BİLE SÖYLEDİM”

ÇİVRİL’Lİ YASİN ÖZTÜRK: “AZ BİLE SÖYLEDİM”

Meclis'te yapılan bütçe görüşmelerinde AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş'un İYİ Parti ile HDP'yi aynı safta göstermeye çalışmasına İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk'ten büyük tepki geldi.
İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, “AKP'nin eski dönemlerden beri HDP ile PKK da dahil olmak üzere çözüm süreci eylemlerinde yan yana olduklarını cümle âlem biliyor” dedi.
Mecliste yaşanan olayı anlatan İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, “Mecliste görüşülen konu bütçeydi. Bütçe ile ilgili bir tek kelime geçmeyen konuşmasında AKP Grup Başkanvekili bütün muhalefet partilerine suçlamalarda bulundu. Sıra İYİ Parti'ye geldiğinde de İYİ Parti'yi HDP ile yan yana göstermeye çalıştı. Halbuki kendilerinin önceki dönemlerde her türlü HDP ile PKK da dahil olmak üzere çözüm süreci eylemlerinde yan yana olduklarını cümle alem biliyor. Hem çözüm sürecinde hem Oslo sürecinde hem de Habur'daki yaşanan hadiselerde sanki kendilerinin bir suçu yokmuş sanki tüm bunları İYİ Parti yapmış gibi bizlere bu şekilde iftira atması, çamur atmasına dayanamayıp o anda o tepkiyi verdim” dedi.
Meclis'te yaşanan tartışmanın ardından iki birleşim ceza aldığını belirten Öztürk, “İki birleşim ceza aldık ve cezamızı çekeceğiz. İki birleşimden sonra görüşmelere devam edeceğim. İYİ Partiye çamur atmaya, iftira atmaya, aynı şekilde bu konularla ilgili suçlamalara devam edilirse de taviz vermeden siyasetimi yapmaya devam edeceğim." ifadelerini kullandı.
Öztürk'ü bu kadar sinirlendiren AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş'un meclisteki konuşması ise şu şekildeydi; “Sayın Akşener, şunu iyi bilsin ki Kandil'in borazanlığını yapan HDP, Kürt kardeşlerimizi asla ve kat'a temsil edemez. Merak ediyorum, Sayın Akşener'i tek millet değil, 'Türk milleti' söyleminden 'HDP, Kürt siyasi hareketinin temsilcisidir.' noktasına getiren nedir? Bunun açıklanması lazım.”
Öztürk'ün bu sözler üzerine "h...tir" demesi meclisi karıştırdı.
Mecliste yaşanan bir diğer trajikomik olay ise Öztürk'ün "h...tir" sözünü meclise yakıştıramayan bir başka milletvekilinin ahlak dersi vermek için lanlı lunlu konuşarak "orman mı lan burası" "ayı" demesiydi ve bu davranışı akıllara "dinime küfreden Müslüman olsa" sözünü getirdi.
Ayrıca Öztürk Sosyal medya hesabından çok sayıda beğeni alan; Nihal Atsız'ın Biz Türk'üz. Tarihimize ve en yakın mazimize dayanarak Türk'üz der ve bundan haklı iftihar duyarız" sözleri ile "Bir zamanlar kolkola girdikleri, megri megri diye beraber türkü söyledikleri kişilerle hiç kimse bizi yan yana gösteremez. Bu iftirayı atanlara az bile söyledim. Bu vesile ile Tanrı Türk'e yar olsun." paylaşımında bulundu.

745 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası